Ziua libera pentru autorecenzare se mai acorda in 2023?

Persoanele salariate care s-au autorecenzat in perioada 14.03.2022 – 27.05.2022 prin intermediul internetului au dreptul la o zi libera, platita. Dovada autorecenzarii on-line se realizeaza prin prezentarea codului de confirmare a incheierii cu succes a autorecenzarii.

Totodata, angajatorii persoanelor care fac dovada autorecenzarii on-line au obligatia de a le acorda acestora ziua libera, platita, la o data stabilita de comun acord cu persoanele indreptatite. Ziua libera platita se acorda in termen de maximum 12 luni de la data realizarii cu succes a autorecenzarii.

In concluzie, DA, se mai acorda ziua libera platita persoanelor salariate, care nu au beneficiat de aceasta, in termen de 12 luni de la data inscrisa pe dovada autorecenzarii. Deci, pana in luna 26.05.2023.

Baza legala:

Art. 49 din O.U.G. nr. 19/2020

Autor: Marina Florina

Specialist in resurse umane, cu peste 17 ani experienta, indeplinesc nevoile si cerintele de personal. Ma recomanda o experienta dovedita prin buna administrare a dosarelor de personal, a calculului salariilor sau a recrutarii de personal. Sunt o persoana de echipa, empatica, posed o calitate ridicata a muncii si sunt extrem de auto-motivata.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: