NOMAZII DIGITALI

In Monitorul Oficial, Partea I nr. 265 din 30 martie 2023, a fost publicata Legea nr. 69/2023 pentru modificarea si completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, care aduce o serie de modificari privind NOMAZII DIGITALI asa cum sunt ei definiti la art. 2 lit. n^4 din Ordonanta de urgenta nr. 194/2002 privind regimul strainilor in Romania.

Astfel,

  • Nomazii digitali sunt exceptati din categoria persoanelor care au calitatea de contribuabili/platitori de venit la sistemul public de pensii, precum si la sistemul de asigurari sociale de sanatate, in conditiile in care acestia sunt prezenti pe teritoriul Romaniei pentru o perioada sau mai multe perioade care nu depasesc 183 de zile pe parcursul oricarui interval de 12 luni consecutive, care se incheie in anul calendaristic vizat.^4
  • Totodata, sunt venituri neimpozabile in Romania, veniturile din salarii sau asimilate salariilor obtinute de persoana fizica cu statut de nomad digital, din activitatea pe care o presteaza in baza unui contract de munca la o companie inregistrata in afara Romaniei si care presteaza servicii prin utilizarea tehnologiei informatiei si comunicatiilor sau care detine o companie inregistrata in afara Romaniei, in cadrul careia presteaza servicii prin utilizarea tehnologiei informatiei si comunicatiilor si poate desfasura activitatea de angajat sau activitatea din cadrul companiei, de la distanta, prin utilizarea tehnologiei informatiei si comunicatiilor, in conditiile in care persoana fizica este prezenta pe teritoriul Romaniei pentru o perioada sau mai multe perioade care nu depasesc 183 de zile pe parcursul oricarui interval de 12 luni consecutive, care se incheie in anul calendaristic vizat.

Modificarile au intrat in vigoare la 02.04.2023.

Reglementare:

Legea nr. 69/2023

Autor: Marina Florina

Specialist in resurse umane, cu peste 17 ani experienta, indeplinesc nevoile si cerintele de personal. Ma recomanda o experienta dovedita prin buna administrare a dosarelor de personal, a calculului salariilor sau a recrutarii de personal. Sunt o persoana de echipa, empatica, posed o calitate ridicata a muncii si sunt extrem de auto-motivata.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: