O noua propunere legislativa de completare a Codului Muncii

Conform unui proiect de lege depus la Senat, in data de 17.03.2023, pe langa femeile gravide, lauzele si cele care alapteaza, nici REPREZENTANTUL FAMILIEI MONOPARENTALE nu poate fi obligat sa presteze munca de noapte.

De retinut ca, prin familie monoparantala se intelege familia formata dintr-un singur parinte si copilul sau copiii sai, naturali sau adoptati, conform legii.

Din expunerea de motive, grupul de parlamentari USR care au venit cu aceasta propunere legislativa, retinem ca, in aceste familii, de multe ori parintele se confrunta cu provocari financiare si logistice in incercarea dc a-si indeplini rolul de parinte si dc a-si asigura traiul zilnic. Astfel ca, ocuparea unui loc dc munca care presupune ture de noapte poate fi un dezavantaj pentru parinte si copii;

Pe langa aceasta, putem enumera si:

  • siguranta copilului pe timp de noapte, care ramane fie in grija unei alte persoane persoane, fie singur in casa;
  • posibilitatea ca parintele sa nu poata acorda copiilor suficienta atentie si ingrijire in timpul zilei, din cauza oboselii acumulate in urma turelor de noapte;
  • dificultatea de a imbina programul de lucru cu obligatiile familiale, cum ar fi ingrijirea copiilor sau participarea la activitati scolare si sociale;
  • impactul asupra relatiei parinte-copil, care poate fi afectata de faptul ca parintele nu este disponibil sau nu poate participa la activitatile copilului in mod regulat.

Ramane de vazut daca aceasta propunere va trece de cele doua camere ale Parlamentului, va fi adoptata de Presedinte si publicata in Monitorul Oficial. Tu ce parere ai? Astept raspunsul tau in comentarii.

Autor: Marina Florina

Specialist in resurse umane, cu peste 17 ani experienta, indeplinesc nevoile si cerintele de personal. Ma recomanda o experienta dovedita prin buna administrare a dosarelor de personal, a calculului salariilor sau a recrutarii de personal. Sunt o persoana de echipa, empatica, posed o calitate ridicata a muncii si sunt extrem de auto-motivata.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: