Permis unic. Obtinere. Conditii. O.G. 25/2014 – actualizare 2023

In Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 1276/30.12.2022, a fost publicata Legea nr. 382/2022 privind aprobarea O.U.G. nr. 143/2022 pentru modificarea art. 17 din O.G. nr. 25/2014 privind incadrarea in munca si detasarea strainilor pe teritoriul Romaniei si pentru modificarea si completarea unor acte normative privind regimul strainilor in Romania.

Astfel, potrivit actului normativ, strainii care au intrat legal pe teritoriul Romaniei si carora le-a expirat permisul unic pot solicita un nou permis unic, in termen de 90 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentei legi, daca incetarea raportului de munca al strainului a fost inregistrata cu cel mult 18 luni inaintea datei de intrare in vigoare a prezentei legi.

Nota: Prevederile nu se aplica strainilor pentru care Inspectoratul General pentru Imigrari a emis decizia de returnare pana la data intrarii in vigoare a prezentei legi.

*Prevederile intra in vigoare la data de 02.01.2023

Autor: Marina Florina

Specialist in resurse umane, cu peste 17 ani experienta, indeplinesc nevoile si cerintele de personal. Ma recomanda o experienta dovedita prin buna administrare a dosarelor de personal, a calculului salariilor sau a recrutarii de personal. Sunt o persoana de echipa, empatica, posed o calitate ridicata a muncii si sunt extrem de auto-motivata.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: