Poate piramida nevoilor lui Maslow sa va ajute sa intelegeti mai bine implicarea angajatilor?

O mare parte din rolul oricarui manager implica angajamentul angajatilor; pentru ca stim ca, cu cat nivelurile de implicare sunt mai ridicate, cu atat au un impact mai pozitiv asupra organizatiei. Cu toate acestea, cat de bine intelegem cu adevarat motivatiile care conduc la o implicare puternica a angajatilor? Articolul de mai jos scris de Steve Smith, atrage o legatura intre motivatiile umane asa este ilustrata de piramida lui Maslow si modul in care aceasta influenteaza angajamentul angajatilor.

Prin descompunerea nevoilor fiecaruia dintre nevoile lui Maslow de la cele mai de baza si pana in varful piramidei de autostima, Steve Smith stabileste o legatura directa intre fiecare nivel al piramidei nevoilor. Pe masura ce urcati piramida, nevoile se schimba si la fel si motivatiile pentru fiecare angajat. De exemplu, la nivelul sau cel mai de baza – supravietuirea – angajatii sunt motivati de nevoile de baza ale unui loc de munca (salariu) pentru a supravietui.

Esti de acord cu asta?

Iata mai jos articolul:

How Maslow’s Hierarchy of Needs influences Employee Engagement | LinkedIn

Autor: Marina Florina

Specialist in resurse umane, cu peste 17 ani experienta, indeplinesc nevoile si cerintele de personal. Ma recomanda o experienta dovedita prin buna administrare a dosarelor de personal, a calculului salariilor sau a recrutarii de personal. Sunt o persoana de echipa, empatica, posed o calitate ridicata a muncii si sunt extrem de auto-motivata.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: