HR in vacanta

In episodul de azi nu am sa va spun despre nicio lege, hotarare sau vreo alta practica legata de HR pentru simplul motiv ca si HR-ul are vacanta. 🙂 Am sa va povestesc despre cateva dintre intinerariile montane pe care le-am facut in aceasta vacanta pe Valea Prahovei.

Pentru inceput, sa incepem cu Cascada Urlatoarea.
Am pornit din Sinaia spre Busteni, mai exact pe strada Telecabinei, drumul ce duce spre cascada.


Am mers pe drumul forestier ce porneste din spatele telecabinei pana la indicatorul ce indica drumul cascadei marcat cu o bulina rosie si inscriptia „atentie la ursi”. 😀 


Dupa ce am depasit „teama” de ursi, am pornit pe poteca de padure ce nu este deloc anevoioasa. Dupa vreo 15 minute de mers s-au auzit niste sunete ciudate. Era vorba de un copac „stricat” care scartaia de mama focului de ziceai ca se despica si cade. Am trecut cu bine pe sub copacul buclucas si am continuat drumul prin padure. 

Drumul era destul de populat cu turisti, dovada face si faptul ca la un moment dat se auzeau niste sunete stridente. Pana sa ma dumiresc ce e cu sunetele alea, au aparut „impricinatii”: era un cuplu ce se intorcea foarte vesel de la cascada, iar doamna vorbea cu voce tare. Intr-un final, dupa aproximativ 30 – 35 minute am ajuns la cascada. Privelistea ce mi se arata era de nedescris: foarte frumoasa, a meritat drumul pana acolo. 🙂

Al doilea traseu pe care am sa-l povestesc este cel de la Poiana Izvoarelor.
Tot din Busteni, am trecut prin Valea Cerbului pana la Cabana Diham. Aici, mi s-a aratat o rascruce de drumuri. Un drum ducea spre Poiana Izvoarelor, iar al doilea spre Cabana Valea lui Diham. Am ales drumul spre Poiana Izvoarelor. Drumul merge tot prin padure, circa 1 ora, 1 ora si 10 minute cu popasuri. La inceput drumul este mai anevoios fiind presarat cu foarte multe pietre,  noroi si apa ce se scurgea de sus de a trebuit sa „sar” din piatra in piatra. :-))

Dupa aceea, drumul a devenit mai accesibil, poteca de padure fiind destul de larga. Am mers prin padure urmand marcajul cu dunga rosie. 

Am continuat drumul prin padure pana cand la orizont a aparut un luminis. Era o poiana foarte frumoasa,  excelenta pentru picnic pe timpul verii.. 🙂 


Pentru informare, va spun ca de la Poiana Izvoarelor puteti ajunge si la Vf. Omu, drum ce dureaza aproximativ 4 – 4 ore si jumatate. 
V-am prezentat doua dintre multe alte trasee de vis,  iar daca aveti vreodata drum spre Valea Prahovei ar fi pacat sa le ratati. 🙂

Autor: Marina Florina

Specialist in resurse umane, cu peste 17 ani experienta, indeplinesc nevoile si cerintele de personal. Ma recomanda o experienta dovedita prin buna administrare a dosarelor de personal, a calculului salariilor sau a recrutarii de personal. Sunt o persoana de echipa, empatica, posed o calitate ridicata a muncii si sunt extrem de auto-motivata.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: