Veste buna pentru bugetari: 16 august 2013 este zi libera

Conform H.G. nr. 590/2013 publicata in Monitorul Oficial, Partea 1, nr. 513 din 14.08.2013, ziua de 16.08.2013 a fost stabilita ca zi libera pentru salariatii din sectorul public. De prevederile acestei hotarari pot beneficia si salariatii din sectorul privat. 

Citez mai jos prezenta hotarare:
In temeiul art. 108 din Constitutia Romaniei, republicata, si al art. 11 lit. a) din Legea nr. 90/2001 privind organizarea si functionarea Guvernului Romaniei si a ministerelor, cu modificarile si completarile ulterioare,

Guvernul Romaniei adopta prezenta hotarare.

Art. 1. – (1) Pentru salariatii din sectorul public, ziua de 16 august 2013 se stabileste ca zi libera
(2) Pentru ziua stabilita ca zi libera potrivit alin. (1) institutiile publice isi vor desfasura activitatea in regim de program normal in ziua de 24 august 2013 sau vor prelungi corespunzator timpul de lucru, pana la data de 30 septembrie 2013, potrivit planificarilor stabilite
(3) Prestarea muncii potrivit alin. (2) nu confera acordarea de timp liber corespunzator.
Art. 2. – Prevederile art. 1 nu se aplica in locurile de munca in care activitatea nu poate fi intrerupta datorita caracterului procesului de productie sau specificului activitatii.
Art. 3. – (1) Dispozitiile art. 1 nu se aplica magistratilor si celorlalte categorii de personal din cadrul instantelor judecatoresti implicate in solutionarea proceselor cu termen in data de 16 august 2013 si nici participantilor in aceste procese
(2) Dispozitiile art. 1 nu se aplica personalului din cadrul Trezoreriei Statului care desfasoara in zilele respective activitati stabilite prin ordin emis de Ministerul Finantelor Publice.
Art. 4. – Dispozitiile prezentei hotarari pot fi aplicate si angajatilor din sectorul privat, in masura in care partenerii sociali stabilesc astfel.
Prim-Ministru: Victor-Viorel Ponta
Contrasemneaza:
Secretarul general al Guvernului, Ion Moraru
p. Viceprim-ministru, ministrul dezvoltarii regionale si administratiei publice, Iulian Matache, secretar de stat
Ministrul justitiei, Robert Marius Cazanciuc
p. Ministrul muncii, familiei, protectiei sociale si persoanelor varstnice, Georgeta Bratu, secretar de stat
Viceprim-ministru, ministrul finantelor publice, Daniel Chitoiu
Bucuresti, 14 august 2013.
Nr. 590.

Autor: Marina Florina

Specialist in resurse umane, cu peste 17 ani experienta, indeplinesc nevoile si cerintele de personal. Ma recomanda o experienta dovedita prin buna administrare a dosarelor de personal, a calculului salariilor sau a recrutarii de personal. Sunt o persoana de echipa, empatica, posed o calitate ridicata a muncii si sunt extrem de auto-motivata.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: