Proiect privind introducerea unei exceptii de la suprapunerea programului de lucru. In ce domeniu s-ar putea aplica?

In data de 15.11.2022, la Senat a fost inaintata o adresa pentru o propunere legislativa pentru completarea art 165 din Legea nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii. Totodata, grupul de senatori, initiatori ai proiectului, solicita ca propunerea legislativa sa fie adoptata in procedura de urgenta.

Din expunerea de motive, privitoare la forma actuala a art. 35 alin. 1 din Codul Muncii si anume ca, “orice salariat are dreptul de a munci la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, fara suprapunerea programului de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea (…)”, rezulta ca aceasta modificare intervenita prin Legea nr. 283/2022, conduce la o serie de interpretari diferite si de blocaje in aplicare in domeniul invatamantului superior medico-farmaceutic. Prin urmare, avand in vedere numeroasele sesizari si semnale venite din partea cadrelor didactice universitare, grupul de initiatori ai proiectului propun modificarea articolului 165 din Legea nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii, in sensul introducerii unor exceptii, dupa cum urmeaza:

Prin derogare de la prevederile articolului 35 alin. (1) din Legea nr 53/2003 – Codul muncii, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, personalul didactic medico-farmaceutic din universitatile care au in structura facultati de medicina, medicina dentara si farmacie acreditate, precum si cadrele didactice care detin functia de sef sectie, sef laborator sau sef de serviciu medical, desfasoara activitatea didactica in unitati sanitare in baza contractului prevazut la alin (2), cu suprapunerea programului de munca”.

Mentiune: Proiectul nu se aplica momentan, el trebuie mai intai sa fie adoptat de cele doua Camere ale Parlamentului, apoi promulgat de Presedinte, iar abia apoi urmeaza publicarea sa in Monitorul Oficial al Romniei, Partea I.

Autor: Marina Florina

Specialist in resurse umane, cu peste 17 ani experienta, indeplinesc nevoile si cerintele de personal. Ma recomanda o experienta dovedita prin buna administrare a dosarelor de personal, a calculului salariilor sau a recrutarii de personal. Sunt o persoana de echipa, empatica, posed o calitate ridicata a muncii si sunt extrem de auto-motivata.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: