HR Summit 2022 are loc pe 17 Noiembrie la Golden Tulip Ana Dome, Cluj-Napoca, o editie care face radiografia industriei de resurse umane aflata, poate, intr-unul dintre cele mai complicate momente ale existentei sale. Specialisti in domeniu, oameni ancorati in industrie, companii care prezinta solutii si servicii isi dau intalnire in luna Noiembrie la Cluj-Napoca.
Expo-conferinta de resurse umane aduna peste 200 de specialisti ai departamentelor HR, manageri, CEO, specialisti si traineri, organizeaza workshop-uri cu cele mai importante teme ale momentului, prezinta produse si servicii destinate industriei si creeaza contextul potrivit in care industria HR se intalneste.
La putin timp dupa ridicarea restrictiilor cauzate de pandemie, subiectul resurse umane post-pandemie a fost unul dintre cele mai discutate din lume. La nivel global, lipsa angajatilor a fost una dintre problemele cele mai severe cu care companiile au avut de-a face. In timp ce multe companii au trebuit sa se adapteze si sa gaseasca solutii pentru a supravietui, altele privesc cu retinere viitorul apropiat din cauza unei posibile crize.
Multe companii se straduiesc sa gaseasca angajati buni care sa fie dispusi sa lucreze pentru acestea acum, cand competentele sunt greu de gasit. Acest lucru este valabil mai ales pentru companiile care activeaza in industrii dificile, cum ar fi constructiile, horeca, productia, si altele care se bazeaza in mare masura pe munca manuala sau pe alte sarcini fizice care necesita pregatire si experienta specializata.
Multe organizatii au decis sa se indeparteze de modelele traditionale in care angajatii lucreaza cu norma intreaga intr-un birou sau fabrica si au adoptat in schimb modalitati de lucru flexibile, cum ar fi munca la distanta, astfel incat sa poata angaja mai multi oameni, retinandu-i in acelasi timp pe cei care altfel ar putea pleca din cauza dificultatilor financiare sau din alte motive. In timp ce unii angajati pot fi multumiti sa lucreze de acasa sau cu un program redus, altii se pot simti izolati de restul colegilor lor sau pot avea impresia ca nu sunt importanti in compania lor. Acest lucru reprezinta un obstacol pentru companiile care incearca sa retina angajatii, care la randul lor se simt deja stresati din cauza a tot ceea ce se intampla in acest moment.
Cea mai importanta schimbare a fost aceea ca procesele de lucru au fost reorganizate in functie de fluxurile de munca hibride. Aceasta a reprezentat o schimbare importanta atat pentru angajati, cat si pentru managerii din cadrul organizatiilor.
Asadar, la momentul actual problema resurselor umane este una dintre cele mai importante probleme cu care se confrunta companiile de la pandemie incoace. Pe langa lipsa fortei de munca specializata, companiile se confrunta cu un set complet nou de provocari care anterior nu intrau in sfera responsabilitatilor lor.
“Resursa umana a devenit un topic fierbinte, poate chiar dureros, indiferent de industrie. Pandemia a lasat ca mostenire o eroziune profunda a relatiilor colegiale in companii, o doza mare de neimplicare din partea angajatilor, acestea ducand la efecte negative sau chiar parasirea companiilor de catre angajati, astfel ca misiunea departamentelor de resurse umane pare mai dificila acum, mai mult ca oricand.
In acest context HR Summit isi propune sa gaseasca cateva raspunsuri, sa ofere insights si sa aduca in acelasi loc comunitatea specialistilor de resurse umane” Crina Ciocian, CEO The Woman si organizator HR Summit.
In prezent, echipele de resurse umane se straduiesc sa isi gaseasca locul in lumea post-pandemica.
Dinamica post-pandemica a resurselor umane este din ce in ce mai complicata si nu va disparea prea curand. In urma pandemiei, echipele HR trebuie sa faca fata unei intregi serii de noi provocari – unele previzibile, altele nu.
De la mai multa flexibilitate in ceea ce priveste programul si beneficiile la micsorarea performantelor cauzata de lipsa de implicare a angajatilor.
De la o fluctuatie mai frecventa a personalului din cauza stresului si a epuizarii sau distragerea atentiei de la alte proiecte, pana la recrutarea de oameni potriviti pentru organizatie.
De la stabilirea prioritatilor de angajare atunci cand nu prea exista candidati calificati pana la crearea unei culturi care poate prospera fara prezenta fizica a angajatilor sai.
Ceea ce este inca de necontestat este faptul ca oamenii vor fi o resursa valoroasa pentru multi ani de acum incolo, dar:
-Cum contribuie companiile la dezvoltarea acestora si implicit pastrarea lor in cadrul organizatiei?
-Cum se asigura ca sunt capabili sa faca fata stresului de a lucra intr-o lume in care colegii si prietenii ar putea sa nu mai fie acolo maine?
-Cum ii mentin motivati si productivi atunci cand sunt in permanenta ingrijorati de viitorul lor?
-Cum integreaza in cultura companiei noile sisteme de lucru?
Vom afla raspunsul la toate aceste intrebari – si nu numai – in cadrul HR Summit 2022.
Inregistrarile au fost deschise pentru biletele early bird si se gasesc aici: https://hrsummit.ro/registration/
(Material preluat)