8 IDEI PENTRU A AVEA ANGAJATI FERICITI

Angajatii, reprezinta resursa umana si joaca un rol important in fiecare afacere, fie ca este vorba de o afacere mica sau de o corporatie.  Se cunoaste deja ca succesul, cresterea si mandria afacerii depinde in mare parte si de  angajatii sai. Munca pe care o fac, modul in care rezolva problemele si task-urile trasate, toate au un impact asupra brandului de afaceri. Avand angajati fericiti, ajuta la cresterea afacerii. Cineva a spus chiar ca daca angajatii sunt fericiti si clientii vor fi fericiti. Multi angajatori cred ca angajatii lor parasesc locul de munca pentru bani, dar acest lucru nu este intotdeauna adevarat. Angajatii isi parasesc, locurile de munca si atunci cand nu sunt laudati, apreciati si mediul de lucru este unul toxic. Fiecare angajator ar trebui sa faca o strategie pentru a stimula moralul angajatilor lor.

In lumea afacerilor exista o multime de scenarii si fiecare angajator are propriul set de reguli si reglementari, precum si beneficii sau avantaje stabilite pentru angajatii lor, dar nu fiecare angajator reuseste si nu fiecare afacere se afla in pozitia de top. Este nevoie de o multime de eforturi si de strategii pentru ca angajatii sa fie fericiti.

Iata un set de 8 IDEI PENTRU A VA MENTINE ANGAJATII FERICITI:

  1. APRECIATI-VA ANGAJATII: Trimiteti un e-mail de apreciere pentru a va lauda angajatii care fac o treaba buna si inspirati-i, astfel, si pe altii. Oferiti-le recunoastere publica pentru eforturile depuse.
  2. INCURAJATI-VA ANGAJATII SA-SI IMPARTASEASCA IDEILE: Incurajati-va angajatii sa vorbeasca despre ideile si solutiile lor fara teama de a primi critici.
  3. AJUTATI-VA ANGAJATII SA SE CUNOASCA MAI BINE: Fiecare angajat trebuie sa comunice cu colegii sai. Permiteti-le sa interactioneze si planificati activitati distractive.
  4. AJUTATI-VA ANGAJATII IN DEZVOLTAREA LOR PROFESIONALA: Conectati-va intr-un mod mai bun cu angajatii dumneavoastra prin furnizarea de mentorat si coaching pentru angajati sau echipa. Informati-va cu privire la obiectivele angajatilor, pasiunea si obiectivele lor de cariera. Ajutati-i si sfatuiti-i in dezvoltarea carierei.
  5. INCURAJATI SANATATEA SI BUNASTAREA POZITIVA: Oferiti sucuri, fructe si gustari sanatoase. Oferiti facilitati precum Yoga, fittnes si alte activitati recreative la locul de munca.
  6. PERMITETI-LE ANGAJATILOR UN PROGRAM DE LUCRU FLEXIBIL: Echilibrul adecvat intre viata profesionala si cea personala este esential pentru ca angajatii sa fie fericiti la locul de munca.
  7. APELATI LA UN SPEAKERI MOTIVATIONALI: Un speaker motivational va poate ajuta angajatii sa devina mai creativi, mai concentrati la locul de munca cu discursuri motivationale si inspirationale, activitati de team building etc.
  8. CREATI SONDAJE ANONIME PRIVIND SATISFACTIA ANGAJATILOR: Efectuati sondaje in mod anonim pentru feedback onest si cuprinzator din partea angajatilor.

Autor: Marina Florina

Specialist in resurse umane, cu peste 17 ani experienta, indeplinesc nevoile si cerintele de personal. Ma recomanda o experienta dovedita prin buna administrare a dosarelor de personal, a calculului salariilor sau a recrutarii de personal. Sunt o persoana de echipa, empatica, posed o calitate ridicata a muncii si sunt extrem de auto-motivata.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: