Recent am gasit pe internet un studiu realizat asupra mai multor persoane aflate sub influenta factorilor de stres si oboseala. Un studiu un pic mai atipic sa zic asa, pentru ca el a studiat comportamentul oamenilor dupa modul cum isi parcheaza masina. In urma acestui studiu s-a constatat ca exista 11 stiluri disfunctionale care au un impact direct asupra performantelor persoanelor.
Stilul pasiv-agresiv: acest stil se refera la tendinta unei persoane de a lucra conform propriilor standarde si de a se simti nedreptatita atunci cand i se cere sa lucreze mai repede sau intr-un mod diferit de al sau.

Stilul arogant: acest stil se refera la tendinta unei persoane de a-si supraevalua contributia, de a nu-si recunoaste greselile, de a nu primi sfaturi de la ceilalti, de a se lauda si de a-i induce in eroare pe cei din jur.

Stilul manipulator: se refera la tendinta unei persoane de a-si asuma anumite riscuri, de a-si testa limitele, de a lua decizii pripite, de a nu invata din experienta si de a dori sa treaca mai departe atunci cand ii sunt confruntate greselile.

Stilul submisiv: se refera la tendinta unei persoane de a fi excesiv de prietenoasa, placuta si dornica sa-i multumeasca pe ceilalti, de a evita sa actioneaze in mod independent si de a se conforma in conditii de presiune.

Stilul usor volatil-emotional: se refera la tendinta unei persoane de a parea indispusa, greu de multumit si care in conditii de stres pune capat relatiilor create.

Stilul perfectionist: se refera la tendinta unei persoane de a avea standarde ridicate de performanta atat pentru el cat si pentru ceilalti, o persoana extrem de meticuloasa, perfectionista, critica si incapatanata in conditii de presiune.

Stilul deconectat: se refera la tendinta unei persoane de a parea independenta, distanta, neinteresata de ceilalti, stanjenita in prezenta persoanelor straine si care in conditii de stres se retrage si devine necomunicativa.

Stilul sceptic: se refera la tendinta unei persoane de a nu avea incredere in intentiile celorlalti, de a fi atenta sa identifice semne de tradare din partea celor din jur si apoi de a-i acuza pe acestia cad astfel de semnale apar.

Stilul imaginativ: se refera la tendinta unei persoane de a actiona intr-o maniera excentrica, de gandi intr-un mod creativ, uneori neobisnuit si de a deveni imprevizibila in conditii de stres.

Stilul precaut: se refera la tendinta unei persoane de a fi excesiv de preocupata de a nu face greseli sau de a se simti jenata in fata celorlalti, de a-si lua apararea si a deveni conservatoare in conditii de presiune.

Stilul melodramatic: se refera la tendinta unei persoane de a se astepta sa fie vazuta de ceilalti ca fiind talentata si interesanta, de a ignora cerintele celor din jur si a deveni foarte ocupata in conditii de stres si presiune.

Tu cum iti parchezi masina?
Sursa: @internet